Peki Ya Türkiye Dışında Olursak?

telefon

Gezginsek, gezmeyi seviyorsak veya yurtdışında olmamız gerekiyorsa? Avrupa’da, Asya’da, Amerika’da ve hatta Afrika’da… Yani çok uzaklarda o zaman gsm no veya sabit no sorgulaması nasıl olacak?

GSM operatörleri için, yurtdışında kendi operatörleri için sorgulama işlemleri sıkıntı doğurmamakta. Örneğin ülkemizde Vodafone’un yurtdışında da kendi adıyla hizmeti olduğundan veya Turkcell ile Avea’nın yurtdışında çözüm ortakları olan gsm oprtatörlerine sahip olduklarından sabit tel no sorgulama veya cep telefonu numarası sorgulama genel olarak sorun olmamakla birlikte eğer çözüm ortağı olmayan veya ülkelerarası herhangi bir anlaşması olmayan veya gsm operatörü değil de sabit telefon olan ve hatta dahası İran, Kuzey Kore gibi sıkı devlet önlemleri barındıran ülkelerde bulunulduğu zaman bilinmeyen no nasıl sorgulanacak?

İşte bu konuda çözüm yerel operatörlere düşüyor. Örnek vermek gerekirse İran’da, telefon no sorgulama yapmak istediğiniz zaman İran yasalarına göre yapılması gereken bir dizi işlemler gerekebilir. Aynı olay İsveç’te veya Kuzey Kore’de hatta Güney Afrika’da da gerçekleşebilir. İşte burada esas olan o ülkede teknik destek alınabilecek bir yerlerin olması. Türkiye’de bu işlem için gsm shoplar hatta gelişigüzel her yere açılmış olan iletişim bayileri aracılığı ile yapılmaktadır. Yurtdışında ise yine Türkiye’deki gibi olan veya benzeri hizmetleri sunan yerler aracılığı ile yapılabilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir