Bilinmeyen Numaranın Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?

bilinmeyen numara

Eskiden 118’li bilinmeyen numaralar servisi sıkça kullanılırdı. Ancak şimdilerde ise internetten no sorgulama çokça yaygın ve daha pratik olarak karşımıza çıkıyor. 118’li telefon hatları hala hizmet veriyor olsa da insanlar hem akıllı telefonlarından hem cep telefonlarından hem mobil cihazlarından hem de internetten bilinmeyen numaraları öğrenme yöntemine başvuruyor. Peki bilinmeyen numaranın kime ait olduğunu öğrenme nasıl yapılır?

BİLİNMEYEN NUMARANIN SAHİBİNİ BULMA VE ÖĞRENME

Bunun için internette çeşitli numara programları olduğu iddia ediliyor. Oysaki bu tip programların tek amacı sizin kişisel verilerinize erişerek, bu verilereri değerlendirmek. Ayrıca bu program ve uygulamaların hemen hepsi bilinmeyen numara sorgulama hizmeti vermemekte. Zira bu kişisel veriler özeldir, paylaşılması, dağıtılması Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre açık şekilde suçtur. Dolayısıyla internette gelişigüzel numara ve numaranın sahibini bulma gibi programların dağıtılması beklenmemelidir.

Peki internetten bilinmeyen numaraların sorgulama ve kime ait olduğunu gösterme konusunda faaliyet veren siteler aracılığıyla nasıl bulunabiliyor? Bu siteler servis sağlayıcının, paylaşıma açık olan telefon numaralarını ve sahiplerinin bulunduğu telefon rehberini paylaşmasıyla gerçekleşebiliyor. Yani bu tamamen yasal ve doğru bilgi içeriyor. Aşağıda da bilmediğiniz numara kime ait ve kim arıyor öğrenmek için hazırlanmış güzel bir site yer alıyor. Bu site üzerinden sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.

BİLİNMEYEN NUMARA KİMİN BULMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

 

*** Kimin numarası olduğunu öğrenme hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir