Telefon Numarasından Konum Nasıl Bulunur – Konum Bulma

konum

İnternette özellikle bazı internet siteleri ve bazı uygulamalar aracılığı ile olduğu iddia edilen telefondan numara bulma programı veya telefon numarasından kişinin nerede olduğunu öğrenme uygulaması diye bir şey var mı yok mu yoksa bu sadece bir internet efsanesi şeklinde sitelerde dolaşan bir şey mi aşağıda bununla ilgili açıklamalar yer alıyor.

NUMARADAN KONUM BULMA

Öncelikli şunu açıklamakta pek çok yarar vardır. Evet, telefondan konum bulmak pek ala mümkündür ancak bu sadece adli olaylar için geçerlidir. Yani sıradan bir insan, bir başka insanı telefon numarasından yer bulma diye bir durumu sözkonusu dahi değildir. Eğer kişnini olduğu yeri öğrenmek istiyorsa, bu durumda Whatsapp konum bulma, gönderme özelliği ile bu karşı tarafa gönderilebilir. Yani özetlemek gerekirse ancak kişi, kendi isterse konumunu başkası ile paylaşabilir. Diğer türlü yapılacak her türlü gişrişim TCK 136 md. yer alan kişisel verilerin ele geçirilmesi suçuna sebebiyet verecektir. Bu kişi eşiniz, çocuğunuz, karınız, kocanız dahi olsa bu şekildedir. Bu yüzden eşimin konumunu, sevilimin konumunu, karımın – kocamın konumunu nasıl tespit edebilirim sorusunun cevabı ancak yukarıda bahsedilen rıza ile geçerli olacaktır.

Yukarıda da değindiğimiz üzere, bu konuda tek yol ancak adli makamlarca tespit edilen konumdur. Diğer türlü numara yazarak yer tespit etme, numara girerek telefon bulma uygulaması diye bir şey sözkonusu değildir. telefonunuza ya da bilgisayarınıza bu amaçla yükleyeceğiniz uygulamalara ve programlara dikkat ediniz, içerisinde zararlı uygulama barındırma ihtimalı her zaman mevcuttur.

Konum kapalı iken de yer tespiti ancak baz istasyonu vasitasıyla yapılır. Baz istasyonundan takip, kesin konum tespit edememekle birlikte ancak yakın konumu tespit edebilmektedir. Özellikle nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerde, baz istasyonundan konum tespiti daha yakın bir alan için geçerli iken, nüfus yoğunluğunun az olduğu yerdeki konum tespiti daha geniş bir alan için geçerlidir. Örneğin, baz istasyonu Mecidiyeköy’den çeken bir kişinin, Mecidiyeköy’de olduğu neredeyse kesindir, ancak Silivri’de baz istasyonu çeken bir kişinin, Silivri merkezde olmama ihtimali dahi sözkonusu olabilmektedir. Sim kart sinyal takibi, baz istasyonları vasıtasıyla değerlendirilmektedir.

*** GPS konum bulma hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir