CİMER Telefon Numarası Nedir – Cimer Hattı

cimer

T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın vatandaş ileiletişim sistemi olan CİMER telefon numarası nedir – Cimer nasıl aranır, nasıl başvurulur aşağıda bununla ilgili açıklamalar yer alıyor.

CİMER İLETİŞİM NUMARASI

Öncelikle CİMER ne işe yarar? Açılımı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olan Cimer sizin kamu kurumları ile ilgili olan başta şikayet olmak üzere her türlü işlemleriniz ile ilgili başvurularınızı alır ve ilgili kuruma yönlendirir. Burada insanların tamamen yanlış bildiği veya bilmediği bir durum var. Vatandaşlar, genel olarak CİMER’e iletilen şikayetleri sanki cumhurbaşkanı veya cumhurbaşkanlığından görevli kimseler çözüyormuş gibi bir durum var sanıyor. Hatta öyle ki, Cimer başvurularını sanki cumhurbaşkanı okuyormuş gibi ”sayın cumhurbaşkanım” şeklinde söze girenler dahi söz konusu. Oysa durum böyle değil, Cimer’in yaptığı iş, gelen şikayetleri ilgili kuruma üstyazı ile yönlendirmektir.

Örnek vermek gerekirse, yaşadığınız belediyeyi şikayet etmek istiyorsunuz, şikayetiniz de belediyenin ilaçlama yapmadığı içinyaz aylarında sivrisineklerin artması ve sizi rahatsız etmesi olsun. Siz bunu Cimer’e yazdığınızda, Cimer’de çalışan görevli, ilgili şikayetin belediye ile ilgili olduğunu anlayıp, ilgili belediyeye yönlendiriyor. Ve çözümü yine o belediyenin inisiyatifine bırakmış durumda oluyor. Yani açıkça Cimer sizin şikayetlerinizi doğrudan çözüme kavuşturmuyor sadece ilgili kuruma yönlendiriyor. Cimer’in başvuru ve çözüm şekli bundan ibarettir kısaca.

Cimer’e edilen şikayet öğrenilir mi? Yalnızca ilgili kurumca bilinmektedir.
ALO 150 hattı nedir? Doğrudan Cumhurbaşkanlığı Hattı olup, başvuru ve şikayetler bu yoldan da alınabildiği gibi internet üzerinden de yazılı başvuru yapmak mümkündür.
Cimer başvuru sonucu ne zaman gelir? İlgili kurumun inisiyatifine bağlı bir süreç.
Cimer başvurusu nasıl takip edilir? Sonucu nereye gelir? Cimer sistemi üzerinden safahat takibi yapılabilmektedir.
Başvurunuz Cumhurbaşkanlığına İletilememiştir Ne Demektir? CİMER’e yapılan bazı başvurularda bazı başvuru sahiplerine “Başvurunuz Cumhurbaşkanlığına İletilememiştir” şekilde geri dönüşler gelmektedir. Bu mesaj yeniden başvuru yapmanız gerektiğini ifade etmektedir.
Cimer başvuru örneği, dilekçe örneği nasıl yazılır? Cimer başvurusu, dilekçe mahiyetinde olmayıp, cimer dilekçesi standartdışı olarak verilebilmektedir. Belli bir örnek veya şablon gerektirmez.

*** cimer başvuru nasıl yapılır hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir