Özel Servis Numaraları Ücretleri Nedir – Mesaj Alma

özel servis

Özel hizmet numaraları olarak da adlandırılan özel servis numaraları nedir aşağıda bununla ilgili hem açıklamalar yer alıyor hem de olası sorular akla gelecek olan çeşitli seçenekler hakkında bilgiler mevcuttur.

ÖZEL SERVİS NUMARASI NEDİR

Bazen gazete, internet sitesi, televizyon vb. gibi yayın organlarında gördüğünüz ”… ayrıca ücretlendirilir.” ibareli telefon hatları aslında özel hizmet hatlarıdır. Bu noların en önemli özelliği, size normal telefonla konuşma dışında farklı hizmetler sunmasıdır. Örneğin 118’li telefon numaraları kişilere bilinmeyen numaralar ve telefon no sorgulama hizmeti vermektedir. Dolayısıyla bu özel bir hizmettir. Örneğin bazı kişiler SGK hakkında soruları yanıtmalak sosyal güvenlik hukuku alanında danışmanlık hizmetini telefon yoluyla vermektedir. İşte bu da bir özel hizmettir. Kısaca bir giriş yapmak istersek, özel hizmet no bir tür ödeme sistemi, para tahsilat yöntemidir. Şirketler, size verdikleri hizmet karşılığında bir ödeme istemekte ve bu ödemeyi de, telefon faturanız aracılığı ile sizden tahsil etmektedir. Örneğin, bir firma size aradığınız bir kişiye ait telefon numarasını bulma karşılığında sizden 10 TL talep edecek ise, bunu normal telefon hattı ile tahsil etme imkanı olmadığından servis sağlayıcı yani Türk Telekom (gsm hatları için Turkcell ve Vodafone) aracılığı ile sizin faturaınıza yansıtır ya da prepaid (ön ödemeli – faturasız hat) limitinizden düşer. Siz hizmet karşı taraf da ödemesini almış olur.

ÖZEL HİZMET NUMARASI ALMA
Bunun için yukarıda yazan servis sağlayıcıları ya da gsm operatörlerine kurumsal olarak başvuru yapmanız gerekiyor. Bu numaralara mesaj atamıyorum – mesajım gitmiyor şikayetiniz varsa hattınız bu numaralara kapalı olabilir. Açtırınız.

*** özel servis numaraları ücretlendirme hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir