Instagram Telefon Numarası Bulma – Kişi Bulma

instagram

Günümüzün en popüler sosyal paylaşım sitesi ve uygulaması Instagram aynı zamanda ülkenin en popüler iletişim araçlarından birisi. İşte bu kadar popüler olan Instagram hesabından telefon numarası nasıl bulunur aşağıda bununla ilgili bir kısım açıklamalarda bulunacağız.

INSTAGRAM’DAN NUMARA BULMA – ÖĞRENME

Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da en popüler sosyal medya uygulaması Instagram’da kişisel bilgiler, kişilerin rızası ile verdiği bilgiler ile sınırlıdır. Adı, soyadı, mesleği, doğduğu şehir, yaşadığı şehir, eğitim durumu, medeni durumu vb. gibi tüm bilgiler dahilinde telefon numarası da bu bilgilerden biridir. Kişi, ancak kendi rızası ile telefon numarasını paylaşır. Her ne kadar Instagram uygulamasına, kullanıcı telefon numarasını vermiş olsa da bunu üçüncü kişilerin bilmesi ancak yine kullanıcının rızasına dayalıdır. Kişilerin ancak yıldızlı olarak telefon numaraları görünmektedir. Yıldızlı kısımlar da görünmediği için, ülke çapında binlerce kişiden birini bulmak oldukça zordur.

Yıldızlı telefon numarası bulma mümkün müdür?
Yukarıda da değindiğimiz gibi ancak kullanıcı kendisi isterse telefon numarasını paylaşabilir. Bu işin hilesi yoktur. Bu nedenle hile yöntemi verdiğini iddia eden uygulamalarına veya internet sitelerine itibar etmeyiniz. Zira Youtube, Twitter başta olmak üzere instagram telefon öğrenme hilesi, yıldızlı no bulma hile gibi paylaşımlar yapılmaktadır. Bunlar ancak hit kazanmak, takipçi kazanmak için yapılan clickbait yöntemleridir. İtibar etmeniz durumunda en iyi ihtimalle zamanınızı en kötü ihtimalle kişisel verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Kullanıcı adından numara edinme hususunu, Instagram’ın bağlı olduğu Meta Inc şirketi, Türk makamları ile dahi paylaşmamaktadır. Sadece ağır suçlarda Savcılıklara bu bilgileri vermektedir. Bunun dışında emniyet, jandarma, içişleri bakanlığı vb. dahi bu bilgileri elde edememektedir. Telefon numarası ile Instagram’da kişi bulma – hesap bulma ise yine kullanıcının kendi tercihine bırakılmıştır. Eğer kullanıcı, telefon numarasını girerek kendisine ulaşılmasına izin veriyorsa bulmak mümkündür. Ancak bunu da istemiyorsa yine bulunamayacaktır.

Burada bahsedilenler tüm Meta Inc şirketleri için (Facebook, Instagram vb.) için geçerli olmakla birlikte, aksi bilgiler henüz mevcut değildir.

*** Kullanıcı adından numara bulma hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

One thought on “Instagram Telefon Numarası Bulma – Kişi Bulma

  1. Ali says:

    gercekler_buradaa. Diye bir Instagram adresi var bu kişinin numarasını nasıl bulabilirim yada herhangi bir bilgi nasıl alırım bilenler yardım etsin lütfen

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir