Bluetooth İle Telefon Numarası Bulma ve Öğrenme

bluetooth

Bir zamanlar kızılötesi (infrared) vardı. Kızılötesi artık teknoloji tarihinde yerini aldı. Esasen kızılötesi yerini Bluetooth’a bırakmıştı. Zira kızılötesinde dosya transferi yapabilmek için ancak telefonları birbirine yapıştırmak gerekiyordu oysa Bluetooth’ta uzak mesafeden dahi dosya alışverişi mümkün olabildiğinden haliyle kızılötesi pek gereksiz kalmıştı. Zaten artık eski tip tuşlu telefonlar da dahil olmak üzere hiçbir telefonda kızılötesi özelliği mevcut değil. Kızılötesi, 2010’lu yılların başında tarihe karışıp yerini Bluetooth’a bırakmasına rağmen Bluetooth hala hayatımızda, yeni çıkan telefonların hepsinde var ve aktif olarak kullanılmaya devam edecek gibi gözüküyor uzun süre. İşte bu kadar aktif kullanıma devam ederken Bluetooth’tan telefon numarası bulmak mümkün müdür bunu aşağıda açıklayacağız.

BLUETOOTH CEP TELEFONU NUMARASI ÖĞRENME

3G ve 4G ile birlikte gelen akıllı telefonların yaygınlaşması ile Bluetooth’un da tarihten silineceğine dair görüşler ortaya çıksa hatta Whatsapp gibi hem yazılı hem görsel hem sözlü iletişime olanak tanıyıp hem de dosya alışverişi imkanı sağlayan bir uygulamadan sonra bu görüş iyice ağırlık kazansa da pek öyle olmadı. Özellikle Bluetooth’un internetsiz çalışan altyapısı ile motorlu araç sistemleri dahil pek çok teknolojik aletle bağlantı kurabilmesi bu görüşü yok etti.

Peki Bluetooth’tan telefon numarası öğrenmek mümkün mü?
Bu temelde mümkün değil. Zira bu uygulama aktiflendiği esnada, karşı taraf sizin belirlediğiniz ya da otomatik gelen bir telefon adı görür (Örneğin, Mehmet, Hilal, Pelin, Iphone 13 Pro Max, Android vb. gibi) işte bu ad kısmına dokunduğunuz zaman sizden iletişime geçmek için karşı telefonun belirlediği bir parola ister. İşte bu parolayı girdiğiniz andan itibaren dosya alışverişi mümkün olacaktır. Sizin bu parolayı edinebilmeniz için telefon sahibini önceden tanıyor veya iletişim geçmiş olmanız gerekir. Ha ama kullanıcı adı olarak cep telefonu numarasını yazmışsa o ayrı. Onun zaten Bluetooth ile ilgisi de pek yok. Ayrıca her ne kadar Bluetooth kullanışlı olsa da kapsama alanı ancak birkaç metre ile sınırlıdır. Dolayısıla en fazla yan odada hadi bilemediniz yan dairedeki kişi ile dosya alışverişine imkan tanır. Dolayısıyla bu uygulamayı telefon sorgulama amacıyla kullanmak pek de yararlı olmayacaktır.

*** bluetooth ile telefon numara aktarma hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir