Fenomenlerin Cep Telefonu Numaraları – 2023

fenomenler

İnternetin hayatımızın her alanına nüfuz etmesi ile birlikte ”ünlü insan” tarifimiz de değişti. Eskiden, medya özellikle de görsel medya bize kimi sunarsa beğenmek zorundaydık. Çok itici, çok sevimsiz biri ise (-ki onların popülaritesi de ayrı) veya çok büyük bir hata yapmış ise izleyiciye karşı silinip gidiyordu. Anaakım medya hemen yerini bir başkası ile dolduruyordu. Özellikle 90’lı yılların sonu ve 2000’li yılların başında televizyonların evlerde çoğalması ile bununla çokça karşılaşır olmuştuk. Zira o yıllarda insanlar eve girer girmez televizyon kumandasına basıyor ve kendisine verileni alıyordu. Çünkü alternatifi yoktu. 2000’li yılların ortasında ülkemiz internet ile tanışmaya 2010’lu yılların ortasında akıllı telefonların yaygılaşması ile de bu anaakıma artık bir veda olmasa da bir molaya işaret ediyordu.

FENOMENLERİN TELEFONLARI NUMARALARI

Youtube ile başlayan verileni değil isteneni izleme çağı, Netflix, Disney+, Gain, Blutv, Exxen ile devam etti. Artık izleyici ne izleyeceğini kendisi seçiyor dolayısıyla kendi ünlüsünü de kendisi yaratıyordu. 2000’li yılların başında Kral TV krallığı vardı. Bu tv yöneticileri, sahipleri ile arası iyi olan yapımcılar, müzik prodüktörleri istediğini ünlü yapabiliyordu. Aynı kişinin klipleri gün içerisinde onlarca defa döndürüyorlardı. İnsanların istediği şarkıcıyı dinlemek/izlemek seçenği yoktu. Sadece müzik dinlemek klip izlemek seçeneği vardı. Ancak internet ve özellikle akıllı telefonların çıkması ile beraber, ünlü olmak için artık televizyona ve hatta medyaya ihtiyaç yoktu. Hatta artık sosyal medyada ünlü olmayanın televizyonda ünlü olma şansı yoktu. Bugün sosyal medya ve dahi internet bize sayısız ünlü kazandırdı. Zeynep Bastık, Sefo, Reynmen, Tivorlu İsmail hatta Fevzi… Olay sadece müzikten de ibaret değil birçok belgesel yapımcısı hatta Cihat Ergun Çiçek, Atilla Yeşilada vs. gibi pek çok ekonomist dahi kazandırdı. Eskisi gibi öğlen vakti ekonomi programlarına bağlanan X bankası finans direktörü veya X üniversitesi makro ekonomi anabilim dalı başkanının o sıkıcı konuşmalarını dinlemek zorunda kalmaya gerek kalmadı. Üstelik bu fenomenler, Youtube fenomeni, Tiktok fenomeni, ınstagram fenomeni, twitter fenomeni, Facebook fenomeni hatta Telegram fenomeni olarak farklı kanallarda karşımıza çıktı. Eskiden internet fenomeni denirdi. Hatta dünyanın ilk internet fenomeni olan da I Kiss You Mahir yani İnternet Mahir ile bir Türk’tü.

Hal böyle olunca artık insanlar kendi ünlülerini yaratmaya, onların peşinden gitmeye başladı. Ayrıca internet fenomenlerine ulaşmak, tv fenomenlerine ulaşmaya göre daha kolay. Bugün fenomenler kendi kanallarından telefon numaralarını paylaşabiliyor gerçek hayatta da kendilerine ulaşmaya imkan veriyor. Ama unutmayın ki fenomen numaraları da tıpkı tv ünlüleri gibi paylaşıldıktan sonra büyükj bir ilginin maruzu kalınca bir yerden sonra telefonunu kapatmayı ve/veya hattını değiştirmeyi tercih edebiliyor.

*** Türk yerli ve yabancı fenomenlerin gerçek telefon numaraları hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir