Facebook Telefon Numarası Bulma – Arama

facebook

Her ne kadar artık tahtını Instagram’a kaptırmış olsa da, hala ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya araçlarından birisi olan Facebook’ta telefon numarası nasıl bulunur aşağıda bunun açıklamaları yer almaktadır.

FACEBOOK TELEFON NUMARASI ARAMA

Öncelikle aslında Facebook’un böyle bir hizmeti yok. Yani, Facebook eğer kullanıcıları herkese açık olarak profilinde, duvarında veya zaman tünelinde paylaşmamışsa bunu açıkça görme ihtimaliniz yok. Ancak Facebook kullanıcı gizliliğine önem vermeyen bir site olduğu için, siz telefon numaranızı paylaşsanız da paylaşmasanız da, Facebook bunu herkese açık edebiliyor.

Facebook arkadaşın telefon numarasını öğrenme
Arkadaşınız veya siz hiçbir şekilde telefon numarası paylaşmamış olabilirsiniz. Dahası telefon numarasını hiçbir şekilde Facebook’a girmemiş hatta özellikle vermemeye gayret etmiş dahi olabilirsiniz. Ancak bir kez dahi olsa Facebook messenger’a ya da Facebook uygulamasına telefonunuzdan girdiyseniz, telefon numaranızı otomatik olarak çeker ve paylaşıma açar. Sonrasında kişiler kendi telefon rehberindeki Facebook hesapları ile iletişime geçmek istediklerinde size kolayca ulaşabilirler. Bu Facebook’un bir açığı da denebilir bilerek yıllardan beri uyguladığı bir kişisel veri ihlali de denebilir.

Telefon numarası ile facebook bulma ya da Facebook’tan tel no bulma yoluna gitmek istemiyorsanız, hiçbir şekilde telefon numaranızı adresinizi vb. Facebook ile paylaşmayınız. Ve hiçbir zaman telefondan (mobil veri açıkken) facebook uygulamasına ya da facebook messengera giriş yapmayınız. Android telefonlarda Facebook uygulaması default olarak yüklü geliyor ve silmek imkansız. Dolayısıyla bu uygulamayı silemediğiniz için devredışı bırakmaya çalışınız eğer devredışı bırakamasanız, arkaplandaki klasörlerden birine atarak erişimi kendince engelleyiniz ve hiçbir şekilde facebooka giriş yapmayınız. Unutmayın, Facebook kesinlikle gizliliğinizi önemsemiyor.

*** facebook telefonla nasıl ulaşırım hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir