Tiktok Telefon Numarası Bulma – Kişi Bulma

tiktok

Özellikle 18 yaş altı kullanıcı profili ve gündem olan videoları ile Çin merkezli popüler sosyal video paylaşım sitesi ve uygulaması Tiktok aynı zamanda ülkenin en popüler video araçlarından birisi. İşte bu kadar popüler olan Tiktok hesabından telefon numarası nasıl bulunur aşağıda bununla ilgili bir kısım açıklamalarda bulunacağız.

TIKTOK’TAN NUMARA BULMA – ÖĞRENME

Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan Tiktok’ta kişisel bilgiler, kişilerin rızası ile verdiği bilgiler ile sınırlıdır. Adı, soyadı, mesleği, doğduğu şehir, yaşadığı şehir, eğitim durumu, medeni durumu vb. gibi tüm bilgiler dahilinde telefon numarası da bu bilgilerden biridir. Kişi, ancak kendi rızası ile telefon numarasını paylaşır. Her ne kadar Tiktok uygulamasına, kullanıcı telefon numarasını vermiş olsa da bunu üçüncü kişilerin bilmesi ancak yine kullanıcının rızasına dayalıdır. Kişilerin telefon numarasını ancak kişilerin kendi rızasına dayalı olarak öğrenmek mümkündür. Zira Tiktok uygulamasından telefon öğrenme ve bulmanın başka bir yolu yordamı bulunmauş değildir henüz şimdiye kadar.

Tiktok telefon numarası bulma mümkün müdür?
Yukarıda da değindiğimiz gibi ancak kullanıcı kendisi isterse telefon numarasını paylaşabilir. Bu işin hilesi yoktur. Bu nedenle hile yöntemi verdiğini iddia eden uygulamalarına veya internet sitelerine itibar etmeyiniz. Zira Youtube, Twitter başta olmak üzere instagram telefon öğrenme hilesi, yıldızlı no bulma hile gibi paylaşımlar yapılmaktadır. Bunlar ancak hit kazanmak, takipçi kazanmak için yapılan clickbait yöntemleridir. İtibar etmeniz durumunda en iyi ihtimalle zamanınızı en kötü ihtimalle kişisel verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Kullanıcı adından numara edinme hususunu, Tiktok’un bağlı olduğu Çin şirketi, Türk makamları ile dahi paylaşmamaktadır. Ağır suçlarda Savcılıklara bu bilgileri vermemektedir. Bunun dışında emniyet, jandarma, içişleri bakanlığı vb. dahi bu bilgileri elde edememektedir. Telefon numarası ile Tiktok’ta kişi bulma – hesap bulma ise yine kullanıcının kendi tercihine bırakılmıştır. Eğer kullanıcı, telefon numarasını girerek kendisine ulaşılmasına izin veriyorsa bulmak mümkündür. Ancak bunu da istemiyorsa yine bulunamayacaktır.

Ayrıca Tiktok şirketi Çin ülkesi merkezli olduğu için bu ülkenin otokratik bir yönetim olmasından kaynaklı, hukuki yollarla veri ve bilgi edinmek çok zor olmakla birlikte ancak el altından öğrenmek mümkün olabilecektir. Bu da kişisel kullanıcılar için oldukça zor olmakla beraber suç oluşma ihtimali de mevcuttur.

*** Kullanıcı adından numara bulma hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir